Male Betonggulv

Hvordan male betonggulv?

Steg 1

Flaten må være ren, tørr og fri for oljestoffer.

På tidligere malt underlag bør flatene rengjøres med f.eks Trestjerner Gulvrens eller Jotun kraftvask og soppfjerner og mattslipes.

På ubehandlet betong, må betongen være minst en mnd. gammel. Det vil alltid bli en slamhinne på betongen når en pusser den ved støping, derfor må en få bort denne. Det kan gjøres ved å vaske med saltsyre, slipe lett over med betongsliper, sandblåse, blastre (små metallkuler som slår på gulvet) eller en kraftig høytrykkspyler (min. 200 bar)

Steg 2

Les alltid produktdatabladene, til de produktene du skal bruke, godt. Det står ofte mye nyttig informasjon der som hjelper deg til ett godt resultat.

Steg 3

Reparer skader i betongen med f.eks Sikadur 31 CF epoxysparkel, evnt. fug igjen sprekker i overgangen mellom plater å vegg med Sikafloor 280.

På ubehandlet betong kan det være en fordel å bruke primer. Sluttresultatet blir sterkere og mer jevnt mettet, og noen systemer krever primer, men ofte kan du velge det bort.

Steg 4

Tidligere malte betonggulv påføres to strøk, ubehandlede flater påføres tre strøk (evt. ett med primer og 2 med maling).

Begynn med å male langs vegg og lister. Bruk en flat pensel. Så kan du gå over til en malerulle som tåler malingen du skal bruke uten å gå i oppløsning. Forlengelsesskaft letter arbeidet veldig og sparer ryggen for belastning.

Les artikkel på Ifi.no Ny kjeller på 1-2-3

I videoen under ser du hvordan Heydi legger på sin gulvmaling.