Forskjellen mellom terrassebeis og terrasseolje

Det er mange produkter å velge blant for behandling av terrassegulv, og det mest vanlige er å velge mellom terrassebeis og terrasseolje. Grunnen til at man påfører olje eller beis, er for å beskytte treverket mot UV-stråling, fukt og mikroorganismer som bryter ned treverk langsomt. Fargepigmenter beskytter mot UV-stråling, og treolje beskytter treverket mot fuktighet.

Likhet mellom terrassebeis og terrasseolje

Både terrassebeis og terrasseolje er produkter som inneholder treolje. Generelt for begge disse er at du som regel får hva du betaler for. De billigste produktene inneholder mye vann eller white spirit som fordamper, slik at mesteparten av det du påfører blir borte i tørken. Kjøper du et ordentlig produkt vil de fleste produsenter sine produkter gi gode resultater. Terrassebeis og de fleste terrasseoljer av høy kvalitet må regnes med å vedlikeholdes hvert 2-3 år, og noen få terrassebeiser kan holde opp til 5 år. Dette er allikevel med noe forbehold fordi det kommer an på hvor værutsatt din terrasse er.

Maxmaling sitt sortiment av terrassebeis og terrasseoljer er nøye valgt ut og har den beste kombinasjonen av kvalitetsegenskaper og pris.  Du kan derfor være trygg på at du vil få et godt og holdbart resultat med produkter kjøpt fra Maxmaling.no.

Forskjell mellom terrassebeis og terrasseolje

Det er hovedsakelig 3 ting som forklarer forskjellen mellom terrassebeis og terrasseolje: Påføring, fargerpigmenter og varighet.

Forskjellen er først og fremst at terrassebeis inneholder mye mer fargepigmenter. Fordi mer fargepigmenter beskytter mer mot nedbryting av UV-stråler, henger dette sammen med at en behandling med beis ofte varer lengre enn olje. Fargepigmentene gjør det litt mer krevende å legge beis, og det er behov for å etterstryke etter påføring. Selve påføringen forklares i egen artikkel. Du kan lese den her.

Terrasseolje

  • Metter treverket ved å fylle opp porene til treet.
  • Varer fra 6 måneder og opp til 2 år
  • Gir en naturlig glød
  • Påføres 2 strøk vått i vått

Terrasseolje      TerrasseoljeTerrasseolje

Terrassebeis

  • Legger seg tettere enn oljebeis og danner en hardere overflate på treet
  • Varer opptil 5 år
  • Flere fargemuligheter
  • Påføres 1 strøk

TerrassebeisTerrassebeis     TerrassebeisTerrassebeis

 

Handlekurv
Skroll til toppen