Fargevelger og fargeråd på nett

Fargevelger - Fargeråd

Det finnes flere tusen farger å velge mellom til prosjektet ditt, og for noen kan det være mer utfordrende å finne den rette fargen enn for andre. Da finnes det flere hjelpemidler i jakten på den perfekte fargen, som nettsider med oversikt over farger og digitale fargevelgere. Ønsker du hjelp i søken på de rette fargene til ditt hjem, kan du få fargeråd på nett fra flere nettsteder. Vi tilbyr gratis fargeveiledning på nett.

Oversikt over farger

Det finnes flere måter å skaffe seg oversikt over fargene som er aktuelle for deg. Det første du bør gjøre er å snevre inn jakten med å velge ut egnet produkt og se på farger fra produsenten av produktet. I mange tilfeller kan du blande farger fra en produsent i maling fra en annen produsent, men letingen etter den perfekte fargen er enklere med færre valg. De ulike produsentene du kan velge mellom er:

Etter at du har sett på nett hvilken produsent sine farger som appellerer mest, kan du bestille fargekart gratis hos oss og få sendt hjem til deg. Da får du en bedre opplevelse av hvordan fargene vil se ut i ditt lys.

Digitale fargevelgere:

Digitale fargevelgere er apper eller sider hvor man kan se hvordan en farge vil se ut i et rom eller på en vegg.

Ønsker du å prøve deg fram med forskjellige farger på innvendige rom eller utvendig hus. Da er det flere fargevelgere der du både kan leke deg på bilder som ligger i systemet, eller legge inn dine egne bilder av rommet eller huset. Så er det bare å bytte farge som du vil og se hva du tenker vil bli fint.

Forskjellige fargevelgere:

Test fargen hjemme med en fargeprøve

Vær obs på at fargene man får opp på skjermen kan avvike noe fra virkeligheten. Selv ikke en liten bit med fargeprøve fra butikken gir deg ett korrekt inntrykk av hvordan fargen blir der du skal ha den. Det beste å male en fargeprøve der du skal bruke farge, slik at du ser hvordan fargen blir hos deg, i både dagslys og kveldslys.

Farger bør prøvemales der du skal ha dem. Da kommer du til å få rett bilde av hvordan fargen blir. Bestill 3 bokser med fargeprøver og få gratis frakt på neste kjøp.

Gjøco fargeprøve eksteriør og interiør 0,45 liter   Jotun Fargeprøver maling eksteriør silkematt 0,45 liter og interiør matt maling

Få gratis fargeråd

Ønsker du konkrete fargeråd, kan du kontakte oss på mail eller chat for gratis fargeveiledning.
Jotun har også egne fargeeksperter du kan spørre for gratis fargeråd som svarer alle hverdager.