Metallmaling på rust ved saltvann Test 3

Maling rett på rust ved saltvann test 2021

Metallmaling på rust ved saltvann Test 3

Da har vi endelig fått laget neste test av Metallmaling på rust og denne gang ved saltvann. Denne gang har vi tatt med testvinner av de to foregående testene vi har hatt, Motip Alkyton og endel andre produkter som etter reklamen skal være veldig gode.

Vi har i tillegg hengt opp testen i vannkanten, for å teste ut hvordan produktene holder i maritime miljø. Det blir veldig spennende å følge med på denne testen.

For å trigge litt raskere utvikling er det laget ett 10 cm kutt ned til metallet med en kniv, samt at det er borret ett hull i malingen med spissen på ett 10 mm bor. Dette vil gjøre at rusten starter fortere slik at vi raskere ser forskjeller på malingene.

Kutt og borehull i malingen på test av matallmaling på rust saltvann

Følgende produkter er med i denne testen (f.v på toppbilde av artikkelen):

Alle tester er gjort ved at malingene er penslet på en liggende flate. Underlaget er en rusten 4 mm tykk stålplate, som er børstet og skrapet ren for rust. Det er forsøkt å legge på ett jevnt strøk med maling, men ikke legge på mer enn det som skal til for å kunne dra det fint utover med pensel.

Jotun sin Pilot ACR

Pilot ACR er en akrylbasert en-komponent løsemiddelbasert industrimaling. Malingen er tykk i konsistensen og ved bruk av pensel blir det ganske tykke lag. Lav pris.

Totalt malingstykkelse 337 my

Power Coat

Power Coat er en løsemiddelbasert maling som var lett å jobbe med, men testens dyreste.

Totalt malingstykkelse 316 my

Motip Alkyton (testvinner fra test 1 og 2)

Motip Alkyton er løsemiddelbasert og lett å jobbe med, flyter veldig godt ut, men tørket seinest av produktene i testen. Lav pris.

Totalt malingstykkelse 115 my

Hempel Hempadur 15570 epoxygrunning + Hempathane 55610 polyurethan toppstrøk

Hempel sitt system er det tradisjonelle i market. Det er en 2-komponent epoxygrunning før det legges på ett toppstrøk med 2-komponent polyurethan. Gode produkter å bruke men det produktet som gasset mest og er midt på treet prismessig.

Totalt malingstykkelse 214 my

Ferro-Guard

Ferro-Guard er et nytt spennende produkt som lover mye. Vannbasert og en-komponent, som skal gi samme beskyttelse som system med to-komponente løsemiddelbaserte produkter. Veldig lett å dra utover, men det var vanskelig å bygge tykke lag ved påføring med pensel. Midt på treet prismessig.

Totalt malingstykkelse 143 my

Zinga

Zinga var lett å dra utover, men vanskelig å få en fin flate med pensel. Tørker så fort i overflaten at det nesten er en utfordring ved påføring. Kan ikke velge farge på behandlingen og av testens dyreste.

Totalt malingstykkelse 210 my

Corroless Ferro Bet rustomvandler og primer

Corrless er egentlig en primer, men synes den virket så bra at vi måtte teste ut hvordan den sto seg i forhold til toppstrøkproduktene. Malingen er løsemiddelbasert, god å bruke og flyter godt. Produktet er midt på treet prismessig.

Totalt malingstykkelse 179 my