Alt du trenger til den årlige husvasken

Alt du trenger til den årlige husvasken

Her får du oversikt over alt du trenger til den årlige husvasken, og tips for å gjøre husvasken unna raskt, enkelt og knirkefritt.

Derfor er den årlige husvasken viktig:

Det er anbefalt med en årlig husvask for å forlenge levetiden til kledningen. Gjennom året bygger det seg opp sopp og alger. Disse vekstene holder på fuktighet som bryter ned malingen og fører til at kledningen råtner. En årlig vask fjerner begroingen som har bygd seg opp gjennom året, og gjør at både malingen og kledningen varer lengre. En hyggelig bonus er at du får et vakkert og velholdt utseende i tillegg.

Slik gjør du det:

Du kan primært velge mellom to forskjellige metoder for husvask – med eller uten høytrykksspyler.

Årlig husvask med høytrykksspyler

Høytrykksspyler har blitt en kjær hjelper for mange huseiere, og er et godt verktøy med flere bruksområder. En morsom bonus med høytrykksspyler er at man kan påføre mange vaskemidler med skumkanon. Dette gjør at det er oversiklig å se hvor man har påført såpe, det går mye raskere og så er det vannvittig gøy. Thomas Løvald fra Butniox viser hvor enkelt det er, og sier alt du trenger å vite om husvask:

Vær forsiktig når du bruker høytrykksspyler. Holder du den for nær kledningen eller har for mye trykk, vil du presse vann inn i treverket. Dette gjør treverket ekstra fuktig, og du risikerer at treverket ikke får tørket ordentlig opp igjen. Da vil du få problemer med råte.

Årlig husvask uten høytrykksspyler

  1. Spyl lett over ytterveggen.
  2. Påfør ditt foretrukne vaskemiddel med en sprøytekanne – nedenfra og opp for å unngå rennemerker.
  3. Gå over veggen med en kost eller en børste med forlengerskaft. Unngå at vaskemiddelet tørker inn underveis – jobb feltvis og unngå å jobbe i direkte sol dersom det er mulig.
  4. Skyll godt av

Dette trenger du til den årlige husvasken

Her får du oversikt over alt du trenger til husvasken med eller uten høytrykksspyler.

Vaskemiddel

Forlengerskaft og koster

Høytrykksspyler og skumkanon

Beskyttelse