Test 2 av maling rett på rust

TEST 2 av metallmaling rett på rust.

Her kommer endelig resultat av test nr. 2 (stått i 1år) og oppdatering av test nr. 1 (stått i 2 1/2 år)

Det er flere produkter som imponerer, men størst var overraskelsen over hvor mye bedre rustbeskyttelse det ble av å pensle, kontra spraye på den samme malingen. I test 2 er også Hammerite og Owatrol C.I.P med.

Resultat test av maling rett på rust:

Test 2, det er nesten ikke mulig å skille de beste etter 1 år. Det er veldig likt mellom Motip Alkyton, Bengalakk rett på rust og Hammerite, men TESTVINNER er som forrige gang Motip Alkyton, den dekker veldig godt, kan overmales og er meget bøyelig

Test 1, der er det testvinnerne som forsatt står meget bra, Motip Alkyton og Bengalakk rett på rust. Les hele test 1

TEST NR. 2:

Testinfo:

Disse produktene var med:
Motip Alkyton, Motip Alkyton spray https://goo.gl/XM2xwn, Bengalakk rett på rust, Hammerite og Beckers Metallgrunn og dekk.
Underlag:
Ett felt børstet rent for rust med stålbørste for hånd, to felt ble børstet med batteridrill og det ene av dem ble grunnet med Owatrol C.I.P.

TESTRESULTATER Metallmaling på rust:
Det var ingen synlig forskjell på malingene i forhold til de 3 forskjellige underlagene. Men «rustbobler» kom noen steder igjennom og viser at rengjøring av løs rust er veldig viktig.
Malingene: Motip Alkyton, Bengalakk rett på rust og Hammerite står veldig bra, Beckers Metallgrunn og dekk viser antydning til små svakheter og Motip Alkyton på spray var veldig dårlig (ble ikke testet med Owatrol C.I.P som underlag). Alle de andre malingene ble penslet på, og mulig det gjør at malingen blir jobbet bedre inn i underlaget enn når en bare sprayer på. Det måtte og sprayes på ganske mange strøk for å få en grei filmtykkelse. Så spray bør nok brukes der det er en god grunning under.

Owatrol C.I.P virket veldig god ved påføring, og denne testen er nok ikke helt ideel for dette produktet. Alle produktene vi har testet er laget for å tas rett på rust, slik at de trenger strengt tatt ikke en grunning for å virke bra.