fbpx
 x 

Test 1 av metallmaling på rust og rustgrunninger

TEST 1 av METALLMALING PÅ RUST og rust-grunninger.Test maling på rust

Høst 2017, etter 1 1/2 år, er det overraskende gode resultater for flere produkter.
KONKLUSJON:
Motip Alkyton metallmaling var den som gjorde det best på alle underlag, Quick bengalakk Rett på rust, ble bare testet på børstet rust. Der var den like god som Alkyton, men den var veldig tynntflytende og hadde dårligere dekkevne enn Alkyton.

TESTINFO:
Følgende malinger ble testet: Quick Bengalakk rett på rust, Beckers metallgrunn og dekk, Motip Alkyton, Ferro-Bet Sealer, Hagmans 2-k Epoxyprimer og Motip Zink spray.
Følgende underlag ble testet: Ferro-Bet rustfjerner, Can trust rustomvandler og børstet rust.


TESTRESULTATER Metallmaling på rust:

På underlag behandlet med Can Trust er 2-k Epoxyprmer og Motip Alkyton ørlite granne bedre enn Ferro-Bet Sealer og Beckers Metallgrunn og dekk. For de to første er det ikke antydnig til ny rust. Motip Zink spray var dårlig.

På underlag påført Ferro-Bet rustfjerner kommer Motip Alkyton, Ferro bet Sealer og Beckers metallgrunn og dekk veldig godt ut, ingen antydning til ny rustdannelse. 2-k epoxygrunning var og god men der var det ørsmå antydning til at det var ny rust på gang.


På underlag som kun var børstet ren for rust var Quick Bengalakk rett på rust og Motip Alkyton best, uten antydning til ny rust. Beckers Metallgrunn og dekk samt Ferro-Bet Sealer var også veldig gode, men med ørsmå antydninger til svake punkter. 2K-epoxyprimer hadde flere flekker med begynnende rust og Zinksprayen hadde mange flekker med rust.