x 

Stopp rust ordentlig

HVORDAN STOPPE RUST, EN GANG FOR ALLE.

 1.   RENGJØRING

Ta vekk løs rust med stålbørste, og slip helst ned til blankt stål. Det beste er å sandblåse. En sliperondell kan og være godt egnet på mindre flater. Hull i stålplater må sveises for å bli kvitt rusten.

2.   BEHANDLE RUSTEN

Ha på Can Trust. Can Trust er en rustforvandler som omdanner det som er igjen av rust til hardt metall. Selv ved sandblåsing kan det være mikroskopisk rust igjen. Can Trust kan overmales når den kjennes tør ut. Bruk av Can Trust gir ikke en vannavisende overflate, blir den ikke behandlet med en tett behandling, vil det komme inn fuktighet slik at det begynner å ruste igjen.

enten 3.   VANNTETT GRUNNING

Ha på en vanntett 2-K Epoxygrunning. Denne fås både i liter og 400 ml spray. Epoxygrunning inneholder også litt syre slik at den setter seg godt fast i underlaget. Epoxygrunning må slipes med 180-320 korning, før videre maling eller sparkling. 

eller 3.   SYREGRUNN

Hvis du vil sikre et optimalt feste i underlaget kan du bruke en 2-K syregrunningsyregrunning i stedenfor 2-K Epoxygrunn. Syregrunn sikrer godt feste, slik at den videre behandlingen sitter godt fast i metallet. Det er en fordel med to tynne strøk. Syregrunning er ikke vanntett og kan derfor ikke brukes som toppstrøk.

3a.   FYLLPRIMER

Ved bruka av 2-K syregrunningsyregrunning bør det brukes 2-K grunning for videre behandling, da denne ikke innholder syre. Fyllprimer gir et godt underlag for videre overflatebehandling, men fyllprimer kan ikke bruke som toppstrøk siden den ikke er tett. Det må derfor legges på tett toppstrøk før dette systemet er tett og hindrer ny rust i å etablere seg.

 

4.   SPARKLE

Nå kan du begynne å sparkle for å bygge en jevn overflate. En sparkel med fiber fyller opp litt større ugjevnheter, mens en finere sparkel egner seg best til sluttfinishen. Sparkelen kan med fordel slipes i flere omganger, begynn med 120 korning gå over med 180 korning før du avslutter med 320 korning.

Dersom du har sveiset og all rust er fjernet, kan du sparkle rett på metallet før du tar på syregrunnig eller epoxygrunning.

Det er viktig å behandle baksiden av metallet og, er det vanskelig å komme til er en hulromsvoks godt egnet til å stoppe og forhindre rust.

Under bilen bør en ha en god understellsmasse og steinsprutbeskyttelse der hjulene slenger steiner på bilen.

5.   MALING

Det er mange malinger som kan brukes. Det viktigste er at malingen er tett og sterk, slik at den beskytter underlaget mot fukt og slitasje. 2-komp. maling er veldig bra, men pass på at det er underlag som tåler en 2-komponent maling, slik at du slipper at malingen løser opp underlaget. Gode alternativer er Beckers metallgrunn og dekk, Sikacor 6630, Hemalin 52140rein sinkmaling eller 2-komp hempadur 15570

 

Se video fra Biltema om framgangsmåten.

 

 

Produsent:
Velg produsent
Resultat 1 - 14 av 14
abranet_125mm_mirka.

Abranet Mirka rondell Ø150 mm 50 stk

Abranet rondell med borrelåsfeste fra Mirka, er et veldig …

Kr. 419,00
Korning

På lager. Sendes innen 48 timer