fbpx
 x 

Stopp rust ordentlig

HVORDAN BLI KVITT RUST, EN GANG FOR ALLE.

 

1.   RENGJØRING 

Ta vekk løs rust med stålbørste. En sliperondell kan og være godt egnet på mindre flater. Hull i stålplater må sveises for å bli kvitt rusten.

2.   BEHANDLE RUSTEN

Er det lite metall igjen anbefales en rustomvandler som f.eks Can Trust. Can Trust er en rustforvandler som omdanner rust til hardt metall (Magnetitt).

Har du rikelig med stål igjen kan du også sandblåse eller bruke Rustfjerner fra Ferro Bet som kjemisk fjerner all rust.

Can Trust kan overmales når den kjennes tør ut. Bruk av Can Trust gir ikke en helt vanntett overflate, blir den ikke behandlet med en tett behandling, vil det komme inn fuktighet over tid, slik at det begynner å ruste igjen.

3.   BEHANDLING PÅ CAN TRUST ELLER RENGJORT METALL

A    SYREGRUNN

Hvis du vil sikre et optimalt feste i underlaget kan du bruke en 2-K syregrunningsyregrunning i stedenfor 2-K Epoxygrunn. Syregrunn sikrer godt feste, slik at den videre behandlingen sitter godt fast i metallet. Det er en fordel med to tynne strøk. Syregrunning er ikke tett og kan derfor ikke brukes som toppstrøk.

Over syrgrunning bør det brukes 2-K fyllprimer grunning for videre behandling, da denne ikke innholder syre. Fyllprimer gir et godt underlag for videre overflatebehandling, men fyllprimer kan ikke bruke som toppstrøk siden den ikke er tett. Det må derfor legges på tett toppstrøk før dette systemet er tett og hindrer ny rust i å etablere seg. 

eller B 

Ha på en tett 2-K Epoxygrunning. Denne fås både i liter og 400 ml spray. Epoxygrunning inneholder også litt syre slik at den setter seg godt fast i underlaget. Epoxygrunning må slipes med 180-320 korning, før videre maling eller sparkling. 

Det finnes også mange gode en-komponente malinger som er sterke mot rust, noen av dem kan til og med tas rett på rust. Testvinner er Alkyton metallmaling og Bengalakk rett på rust. Disse kan brukes som tett toppforsegling hvis du ikke skal bruke billakk eller annen to-komponent maling til toppstrøk.

4.   SPARKLE

Nå kan du begynne å sparkle for å bygge en jevn overflate. En sparkel med glassfiber kan brukes til de største hullene, en polyestersparkel fyller opp litt større ugjevnheter, mens en finere sparkel egner seg best til sluttfinishen. Sparkelen kan med fordel slipes i flere omganger, begynn med 120 korning gå over med 180 korning før du avslutter med 320 korning.

Dersom du har sveiset og all rust er fjernet, kan du sparkle rett på metallet før du tar på syregrunnig eller epoxygrunning.

Det er viktig å behandle baksiden av metallet og, er det vanskelig å komme til er en hulromsvoks godt egnet til å stoppe og forhindre rust.

Under bilen bør en ha en god understellsmasse og steinsprutbeskyttelse der hjulene slenger steiner på bilen.

Resultat 1 - 16 av 16
abranet_125mm_mirka.

Abranet Mirka rondell Ø150 mm 50 stk

Abranet rondell med borrelåsfeste fra Mirka, er et veldig …

Kr. 459,00
Korning
På lager. Sendes innen 48 timer