x 

Liberon Finishing oil / Olje 250 ml

Liberon Finishing Oil OljeLiberon Finishing Oil Olje
Produsent Liberon
Liberon Finishing Oil/Olje er en olje av høy kvalitet som er svært godt egnet for bruk på kjøkkenbenk, møbler, badstue, betong, knivskaft, geværskjefter, tredreiingsarbeider etc. Finishing Oil er fargeløs og bevarer og beskytter treets naturlige glans på tidligere oljet samt ubehandlet tre. Finishing oil kan og brukes til å fjerne vannringer/skjolder på lakkerte møbler.
Kr. 169,00
På lager. Sendes innen 48 timer
  • Dekkevne 10 m2/liter
  • Tørketid: 5-6 timer mellom strøkene.

Liberon Finishing Oil/Olje er en olje av høy kvalitet som er svært godt egnet for bruk på kjøkkenbenk, møbler, badstue, betong, knivskaft, geværskjefter, tredreiingsarbeider etc. Finishing Oil er fargeløs og bevarer og beskytter treets naturlige glans på tidligere oljet samt ubehandlet tre. Finishing oil kan og brukes til å fjerne vannringer/skjolder på lakkerte møbler.

Liberon Finishing oil/olje er sertifisert for bruk på barneleker og overflater som er i kontakt med matvarer. Finishing Oil/Olje er ypperlig til betong, terracotta og skifer innendørs.

Fukt litt av flaten du ønsker å behandle med vann, så ser du hvordan underlaget vil se ut fargemessig etter behandling med Finishing oil. Viktig å tørke oljen godt av før oljen tørker helt inn, ellers vil det bli blanke partier.

Liberon Finishing oil/olje er en blanding av høykvalitetsoljer, harpikser og tørkemidler som er spesielt motstandsdyktige mot vann, alkohol og fettsyrer. Finishing Oil/olje er basert på kinesisk treolje (nøtteolje fra Tungtreet) som regnes for verdens beste naturolje, og vil derfor ha mye bedre slitestyrke enn oljer basert på Linolje.

Liberon Finishing Oil/olje gir en gyllen, silkematt glød og får fram den vakre strukturen i treverket. Oljen beskytter overflaten uten å danne hinne. Den gir en vakker, naturlig finish. Dersom man ønsker en blank overflate, f.eks på geværskjefter, kan man polere overflaten etter oljing.

Vær oppmerksom på at oljen gir et gyllent uttrykk til harde tresorter som er ubehandlet (som f.eks eik).

Brukt på betong, vil oljen gi betongen et "fuktig" utseende.

Tips:

Ta "dråpetesten" for å se om treverket har fått tilstrekkelig mange strøk olje. Drypp en dråpe vann på overflaten etter oljing når flaten er tørr. Vanndråpen skal "perle" seg - noe som indikerer nok olje. Flyter vanndråpen utover, må man påføre flere strøk.

 

Liberon Finishing oil/olje er testet av fagpanelet i "Practical Woodworking Magazine", og har fått fem stjerner av fem oppnåelige.

N.B: Vær oppmerksom på at kluter og redskap innsatt med olje kan selvantenne. Kluter innsatt med olje bør brennes, legges i beholder med vann eller legges flatt til tørk utendørs.