fbpx
 x 

Liberon Stripper malingsfjerner 1 Liter

LIBERON_Liberon_Alanor_Stripper_0_5L
Produsent Liberon
Liberon Stripper er en skånsom og effektiv maling- og lakkfjerner uten Metylenklorid. Liberon stripper fjerner maling og lakk uten bruk av vann, man unngår derfor å skade/misfarge treverket. Stripper kan brukes på overflater av treverk, metall og glass. Epoxy- eller to-komponent maling løses ikke opp, da kan det f.eks brukes Duxola Rapid power gel.
Kr. 349,00
På lager. Sendes innen 48 timer
  • Dekkevne: 4-5 m2/boks
  • Virkningstid: 10-30 min.

Liberon Stripper er en skånsom og effektiv maling- og lakkfjerner uten Metylenklorid. Liberon stripper fjerner maling og lakk uten bruk av vann, man unngår derfor å skade/misfarge treverket. Stripper kan brukes på overflater av treverk, metall og glass. Epoxy- eller to-komponent maling løses ikke opp, da kan det f.eks brukes Duxola Rapid power gel. 

Mange velger luting (kaustikksoda og tapetklister) til maling- og lakkfjerning, dette fører ofte til at møblene sprekker opp i limingen, og at treverket vrir seg pga. bruk av mye vann.

Slik bruker du Liberon Stripper:

Stå helst utendørs eller i et godt ventilert rom og unngå direkte solskinn. 
Husk å bruke egnede hansker for å beskytte hendene og bruk alltid saks for å klippe av stålullen.

1. Start med å rense overflaten med stålull nr. 2 dyppet i Liberon Møbelrens, og tørk deretter av med en klut. På den måten fjernes skitt og urenheter fra arbeidsstedet, og overflaten ripes opp, slik at maling- og lakkfjerneren virker bedre i dybden.

2. Påfør maling- og lakkfjerneren i tykke lag og ha tålmodighet. Normalt tar det fra 10 til 30 min. før oppløsningen begynner. Når maling/lakk har kokt opp, kan restene fjernes på slette flater ved å bruke myke plastredskaper/plastsparkler som ikke lager merker eller river opp treverket.

3. Der det er profiler og utskjæringer bruker man en dott av stålull nr. 2 for å tørke av rester av oppkokt maling/lakk. Stålullen tar opp mye maling- og lakkrester, former seg etter konturene og er meget skånsom mot overflaten.

4. Er det dypere utskjæringer, skarpe hjørner eller porer i treverket (som i eik), bruker man en myk spesialbørste i bronse og børster lett over flaten i fiberretningen eller i skjæringene. Maling- og lakkrestene børstes av uten at overflaten rives opp og ødelegges.

5. Overflaten rengjøres med Liberon Møbelrenser. NB!Bruk ikke vann! Møbelrensen helles opp i en skål, og man bruker en dott spesialstålull nr. 0 som dyppes i Møbelrenseren, kryster så det ikke drypper, og går lett over overflaten.

6. Deretter tørker man av med myk bomullsklut som ikke setter farge. Det er viktig at man tørker i én retning og fornyer kluten, slik at urenhetene løftes av. Når overflaten er skikkelig rengjort og helt tørr, er jobben gjort.

TIPS: 

Det kan være lurt å pakke aluminiumsfolie rundt arbeidsfeltet med maling- og lakkfjerneren for å forsinke tørkeprosessen.

Dersom overflaten med Stripper rekker å tørke og bli hard før du fjerner malingen/lakken, kan man påføre mer Stripper for å løse det opp igjen.  

NB!

Har man et gammelt møbel eller en overflate som er originalbehandlet, bør man vurdere å kun rense, retusjere og vokse. Prøv å bevare mest mulig av den gamle, opprinnelige overflaten. En gammel overflate med "patina" er mye mer verdifull enn en ny. Det finnes mange tilfeller der store verdier er redusert til nesten ingenting fordi den opprinnelige overflaten er blitt fjernet. Er du i tvil, spør en fagmann (konservator).

 GHS07 Helsefarlig GHS02 Brannfarlig

Fare

Inneholder: n-Butylacetat

H225: Meget brannfarlig væske og damp.

H319: Gir alvorlig øyeirritasjon.

H336: Kan forårsake døsighet eller svimmelhet. 

 last ned SIKKERHETS datablad2